2012-12-29

Pulled pork på korensk-kryddade tjockskurna revbensspjäll


Jag har haft en idé om att jag ville göra pulled pork på revbensspjäll en tid. Pulled pork på tjockskurna revbensspjäll .
Så när jag idag läste Patriks inlägg om vällagade kamben var det ju bara att sätta igång!

Fast jag hade ju inte alla de där koreanska råvarorna som man borde ha. I brist på orginal improviserade jag fram en sås: Kinesisk mushroom soy, lite chili, fänkål, riven ingefära, en aning rökt salt, fisksås, risvin och säkert några saker till som jag glömt.

Revbensspjällen hamnade i en kastrull och täcktes upp till hälften ungefär av den svarta vätska jag just gjort. Den fick stå och puttra lite snällt på spisen medans ugnen värmes upp till 150 grader och sen in! (Jag har lärt mig att värma upp kylskåpskalla saker i ugnen tar en halv evighet. Att låta det koka upp på spisen först snabbar på det en hel del!)

Efter en promenad runt byggden kom jag hem och möttes av en trevlig doft. Lite fläsk, lite soja. Antagligen dags att sänka temperaturen ner till 125 eller så. (Patrik hade lagat sina kammben 15 minuter i 150 grader. Jag hade nog missat det där med 15 minuter, mina revben fick drygt fem timmar...)

När jag till slut började misstänka att revbenen hade blivit välkokta fiskade jag upp köttklumpen ur kastrullen och lät vätskan reducera en aning. (Att benen föll av när jag lyfte upp köttbitarna tog jag som ett tecken på att det var välkokt.)


Rivdags! Hur kan det bli pulled pork om man inte drar den? 


Sen när det hade kokat ihop lite började det bli ätdags. Planen var egentligen att äta med kimchi. Fast när jag hittade ett paket färska udon-nudlar i kylen blev det nya planer!

Skiva en lök och några smala spetsiga paprikor och fräs. Hacka en tomat som får koka med. Koka nudlarna. Blanda nudlar, en lagom bit av köttet och grönsaksfräset. 
Servera!


/L